fredag den 20. december 2013

Den bedste opskrift på vandbakkelser med hvid chokoladecreme

Gammeldags eller ej, jeg elsker disse små, luftige, cremefyldte banditter ;-) Jeg har fyldt dem med hvid chokoladecreme... MUMS! Men man kan bruge alle slags cremer.


Min opskrift på vandbakkelser kommer her:
Vandbakkelsesdej til ca. 12-15 stk
5 dl vand
200 g smør
2 tsk salt
300 g hvedemel
7-8 æg
200 g 70% mørk chokolade til topping

Hvid chokoladecreme:
300 g god hvid chokolade
4 blade husblas
4 spsk vand
2 pasteuriseret æg
2 past. æggeblommer
100 g sukker
4 dl piskefløde
1 tsk romessens (kan undlades)
Konditor termometer

Fremgangsmåde-Dej:
1. Vej alle ingredienser af og sørg for at æggene har stuetemperatur (læg dem evt. i 10 min i varmt vand)
2. Bring vandet i kog med smør og salt (med låg på - lad det kun lige komme i kog, så der ikke sker en fordampning). Tag gryden fra varmen og tilsæt al melet på én gang. Rør massen rundt med en stor træske indtil den bliver jævn. Sæt gryden tilbage over varmen og rør hurtigt i dejen i ca. 1 min., indtil dejen begynder at slippe grydens sider. Tag straks gryden fra varmen.
3. Tilsæt to æg på én gang til at starte med og rør hurtigt, til blandingen er jævn. Fortsæt derefter med ét æg ad gangen indtil blandingen har passende, formbar konsistens. Se billedet nedenunder med de rå vandbakkelser:

4. Brug enten sprøjtepose eller brug to skeer til formningen.
Vandbakkelserne hæver i ovnen. Luk ikke ovndøren op, da vandbakkelser er meget følsomme for temperaturfald og klapper sammen ved den mindste forstyrrelse.

Fremgangsmåde - Hvid chokoladecreme:
1. Opblød husblassen i rigelidt koldt vand. 
2. Smelt chokoladen langsom over vandbad. 
3. Sukker og vand koges op til 121 grader (tjek med termometer). 
4. Vrid husblassen godt for vand og kom den i den varme sukkersirup. 
5. Pisk æg og blommer, hæld siruppen i æggene under konstant piskning (evt. i en køkkenmaskine) Fortsæt piskningen indtil massen får stuetemperatur. 
6. Vend den smeltede chokolade i.
7. Pisk fløden let og vend først 1/3 del forsigtigt i den nu stuetemperatur lune æggemasse. Vend den resterende fløde i. 
8. Stil cremen i køleskab og sprøjt den i de helt afkølede vandbakkelser.
Et godt tip:
Vandbakkelser smager også godt, ser festlige og præsentable ud som forret med rejesalat til Nytårs menuen.
God weekend!









Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer :

Send en kommentar