onsdag den 13. februar 2013

Vinterferie

Kære læsere,
Det er længe siden jeg har postet nogle indlæg her på min blog. Det skyldes ,at vi var på en (varm) vinterferie i Dubai ;-) Vi havde en fantastisk ferie med masser af eventyrlige oplevelser, som jeg kun troede fandtes i eventyr som "Aladdin og den forunderlige lampe" eller "1001 nat".
Her følger lidt nyttig info.
Dubai er en del af de Forenede Arabiske Emirater (eng. UAE som står for United Arab Emirates) som består af syv emirater: 
1. Abu Dhabi (hovestaden af UAE), 
2. Dubai, 
3. Ajman, 
4. Fujairah, 
5. Ras Al Khaima, 
6. Umm Al Quwain 
7. Sharjah
UAE blev officielt dannet d.2.december 1971, efter at Storbritannien træk sig ud af landet. De forenede emirater er en del af Mellemøsten.
Valutaen hedder Dirham (AED) og 1 AED = ca. 1,5 DKK
Sproget er arabisk. Præsidenten i De forenede emirater er fra Abu Dhabi, Sheik Khalifa bin Zayed al-Nahyan. Premierministeren hedder Sheik Maktoum bin Rashid Al Maktoumr fra Dubai. De lokale hedder emirattier og udgør kun 20% af hele UAE befolkningen. Resten af befolkningen er emigranter fra forskellige lande.
Det er forbudt at have fagforeninger i de forenede emirater. Man kan derfor blive straffet, hvis man organiserer en fagforening. 
Klimaet er meget varmt. Her i februar havde vi ca. 28 til 30 graders varme i solen. Det var dog meget koldt om aftenen, specielt i ørkenen. Så skal du på ørken safari, husk godt med tøj ;-)
N.B. Alle billeder er taget af mig selv og er derfor beskyttet af ophavsretten.



Billedet er taget fra Burj (dansk=tårn) Khalifa. Tårnet er opkaldt efter den nuværende præsident, som kommer fra Abu Dhabi.



Godt råd: Skal du/I til Dubai, kan det godt svare sig at købe billetterne til Burj Khalifa hjemmefra, på nettet, inden rejsen. Netpris pr. billet - 100 AED (ca. 150 kr) Billetterne i Dubai ved indgangen er to-tre gange dyrere, hvis ikke de er helt udsolgt.



I indgangs hallen til Burj Khalifa.


I verdens største shopping center Mall of Dubai med ca.1000 butikker :)


Den største sko :) 


Inde i Mall of Dubai. I Mall of Emirates, som er den næststørste shopping center i Dubai, kan man stå på ski. Vi tjekkede stedet ud, det så rimelig cool ud, et supersted for de mindre børn :)



Det største aquarium i Mall of Dubai med ca. 2 millioner liter vand, 400 hajer og ca 800 forskellige fiskearter :-)



Disse dadler smagte meget meget godt :-)






Sejlturen over Dubai creek i de lokale Abra både. På vej til spice souk, textil souk og gold souk. 


Textil souk.



Gold Souk. Der var guld alle vegne ;-)



Det fantastiske Burj Al Arab hotel, hvor vi fik frokost.


Hallen i Burj Al Arab.


Arkitekturen inde i Burj Al Arab, set nedefra og op mod toppen. 





Starteren til vores "Afternoon tea" på Burj Al Arab.


"Afternoon tea" menuen bestod af syv retter, hvoraf den 3. var denne her spændende sandwich sammensætning. Det sorte brød øverst til venstre er blæksputte brod, lavet af blæksprutte blæk. Tortilla fyldet var rød kidney bønne paté. Nederst til højere er der lille blinis med 1/4 vagtelæg, laksetatar og guleroder, pyntet med ærtespirer. 

Resten af menuen var stort set søde sager. Vi var en smule skuffede over vores valg af mad (vi blev absolut ikke mætte!), men var glade for at opleve omgivelserne-det var meget præsentabelt og smukt. 




På ørken safari i Dubai. Turen kan bookes gennem de fleste hoteller. Anbefales!








Vi kørte ørkenræs i Toyota landcruiser V6, som kan klare lidt af hvert. De kører meget stærkt, så er du køresyg-husk at tage din sædvanlige medicin inden denne tur. Det er vildt sjovt! :-))



Efter ørkenræs er vi her på vej til Beduin teltet, hvor vi fik buffet af lokale madspecialitetter bl.a grill mad på spyd, flatbrød og mange sammenkogte gryderetter. Her fik jeg smagt på en spændende ret, som efter den lokale koks udsagn hed "Ajab Sandal" Det var en gryderet og var lavet af bl.a. auberginer og lammekød, men man kan også bruge oksekød. (Hold øje med min blog -opskriften følger ;-))


Og selvfølgelig mavedanserinde...


Jumeira stranden.
Det er tilladt at bade på de offentlige badestrande. Her Jumeira stranden, foran hotel Moevenpick marina, som ligger på Palmen. 






På sejtur fra Palm Jumeirah.




Burj Al Arab fra vand siden. Så smuk!



Den runde bygning med den grønne tag er prinsesse Rym Alis sommer residens på denne ø. 


Skyskaberne...




og flere af dem...



Den omtalte Budda Bar fra vand siden. En uforglemmelig kulinarisk oplevelse, med flot udsigt, som regel levende musik og hyggelig stemning. Kan varmt anbefales som muligt spise sted :) 
Generelt er der mange gode spisesteder i Dubai til fornuftige priser. 
JBR som er en forkortelse af Jumeirah Beach Resorts er en slags promenade med hoteller og restauranter af forskellige nationalle oprindelser. Her kan man finde en række spændende restauranter. Vi fandt en kaukasisk restaurant, hvor vi spiste meget lækker grillmad på spyd, gode salater og hjemmebagt brød til. 










På de to øverste billeder kan der ses Palm Monorail toget, som blev åbnet den 30. april 2009 og kører langs stammen af ​​Palm Jumeirah i Dubai. Toget forbinder stationen ved indgangen af Palmen til hotel Atlantis, som du kan se lidt tåget på det sidste billede.






Palm Jumeirah.



Skydive Dubai. Er man ikke til enkelt faldskærmsudspring, er der også mulighed for tandem.Turen skal dog bookes i god tid, nogle gange flere måneder i forvejen.



... og mange tak for jeres opmærksomhed :) 











2 kommentarer :

  1. Arkitektur og farver er meget forskellig fra vores herhjemme. Der er også meget glimmer.
    Jeg har tit tænkt på, hvorfor man vælger det i mellemøsten. Deres kager er også sødere end vores.

    SvarSlet
  2. Ja, der er meget stor forskel. Bling bling alle vegne, og næsten alt skal være overdimensioneret (kæmpe guldsmykker med store diamanter, største shoppingcenter, høje skyskraber og sødeste kager ;-))før det er godt. Det kan være en måde at udtrykke rigdom på? ...Jeg ved det ikke.

    SvarSlet