fredag den 4. april 2014

Har du hørt om Captains Chair?

Det havde jeg heller ikke, før jeg googlede mig igennem nogle amerikanske artikler om workouts og læste, for første gang, om Captains Chair, som fornyligt er blevet kåret til den mest effektive maveøvelse. Det konkluderede et forskningsstudie i San Diego State University. Studiet undersøgte resultaterne blandt de 13 mest almindelige maveøvelser med henblik på at finde ud af hvilke af øvelserne var mest effektive, shappede mavemusklerne synligt på kort tid og samtidigt involverede flest muskelgrupper. Det bedste ved den er, at man kun behøver en høj stol, selvdisciplin og 1 minuts tid om dagen. 
Er det ikke bare billigt og hurtigt?
Jeg fik prøvet Captains Chair her i aften og synes den er meget overkommelig at lave, kræver ikke det store, og man kan mærke mavemusklerne arbejde hårdt :-) Det er væsentligt at bruge vejrtrækningen korrekt. Se og læs nederst, hvordan man hurtigt kan få mave som vaskebræt.


Sådan laves Captains Chair
1. Sæt dig højt med en rank ryg i en stol med fødderne fladt på gulvet.Tag fat i kanten af stolen med fingrene på hver side af dine hofter. Nå håndfladerne i stolen for at tilføje stabilitet til din overkrop.
2. Ånd ud, samtidigt med at du bøjer knæene under dig, løfter dem helt op mod brystet. Forsøg ikke at runde ryggen, men prøv hele tiden at holde ryggen rank. Hold knæene oppe i 1 til 5 sekunder og derefter sænk dem langsomt ned, i takt med du trækker vejret ind igen.
Lav disse gentagelser i 1 minuts tid hver dag. 
Skal øvelsen boostes lidt op, kan du med fordel pege fødderne til den éne og den anden side (her træner du de dybe, interne og eksterne skrå mavemuskler)

Se videoen, hvor Captains Chair vises på en træningsstol.


God fornøjelse! 








Ingen kommentarer :

Send en kommentar