torsdag den 17. oktober 2013

Derfor får kvinder flest rynker

Foto: Colourbox

Der findes en videnskabelig forklaring på, at kvinder ofte har flere og dybere rynker end mænd - og det er ikke, fordi kvinder lever en mere stresset tilværelse :-)

Muskler og knogler
Forskerne mener, at musklerne omkring munden er de slappe syndere, da musklerne hos kvinder ligger tættere på huden end hos mænd, og disse muskler trækker huden sammen til rynker. En anden forklaring er også, at med tiden bliver ansigtets knogler mindre og mindre. Det giver samme effekt, som hvis stængerne til et telt er 10 cm for korte - knoglerne og muskulaturen kan ikke længere stramme huden ud. 

Hudens egen fugt
Et videnskabelig studie af huden rundt om munden viser, at kvinder har færre sved- og talgkirtler end mænd. Disse kirtler er med til at holde huden blød og smidig. Altså producerer kvinders hud mindre af den gode selvsmørende naturlige hudolie - resultatet viser sig i dybe furer og kan ændre ansigtet, der bærer aldrerens visdom, til en hønsemås :-)

Den biologiske overgangsalder
Ja, den er roden til alt ondt. Den kvindelige kønshormon - østrogen - er en af hovedskurkene, når det drejer sig om rynker. Efter overgangsalderen producerer kvindekroppen (æggestokkene) mindre østrogen, hvorved blodgennemstrømningen i huden falder, hvilket, gør at huden bliver slappere. Østrogenet er også med til at vedligeholde elasticiteten af bindevævet. 

Findes der mirakelkur?
Desværre ikke... Medmindre man er til Botox og alle mulige "snydeveje" til en yngre udseende. Det er dog videnskabeligt bevidst, at man kan reducere risikoen for at få rynker , hvis man så vidt det er muligt undgår at få sol eller bruger mindst solfaktor 15, lader være med at ryge og sørger for, at huden får al den fugt , den kan suge. Det gælder både for mænd og kvinder ;-)

(Kilde: Aestetic Surgery Journal)

God (rynkefri) aften til alle jer! :-)




Ingen kommentarer :

Send en kommentar