torsdag den 31. oktober 2013

Low Carb High Protein moussaka med granuleret soya


Som lovet, så gjort :) Her kommer min moussaka med granuleret soya fra Soy4you

Info:

Som du kan se, er der godt med proteiner i :)

Du skal bruge:
Bradepande ca. 30X20cm stor
2 store auberginer
1 dåse hakkede tomater
1 stort løg (eller 2 stk medium størrelse)
15 g olivenolie
1 ps Bechamelsauce fra Knorr (eller lav den helt fra bunden) 
1 pose soya granuleret mørk
2 oksekøds bouillonterning
600 ml kogende vand
100 g rød cheddar ost fra Karolines Køkken (til topping)

Fremgangsmåde:
1. Skyl auberginerne, skær toppen af og skær dem i 1 cm tykke skiver. (P.s. Jeg skræller aldrig auberginer, fordi selve skrællet, med dets mørke bordeaux/sorte farve, er rigt på stærke antioxidanter, som jeg også vil have med i retten). Pensl skiverne let med olivenolie og bag dem i ovnen på et stykke bagepapir, gerne på grill funktion indtil de ser ud som på billedet (jeg brugte ca. 20-25 minutter på 225 grader). Tag ud af ovnen og stil til afkøling.



2. Mens auberginerne bliver bagt, laves soya/tomatsovsen. 
Løgene svitses i resten af olivenolien i 10 min eller indtil en gylden farve. Hæld de hakkede tomater ved og steg videre i 15-20 minutter.
3. Opløs bouillonterningerne i vandet.
4. Tilsæt granuleret soya ned til tomatsovsen, rør i gryden et par gange og hæld den færdige bouillon i. Smag til med salt og peber.
5. Læg aubergineskiverne, bechamelsaucen og soya/tomatsovsen lagvis i bradepanden. 



6. Afslut med bechamelsauce, toppet med cheddar ost.
7. Bag i ovnen ved 225 grader (gerne grill) i ca. 25-30 minutter.



Servéres med frisk grøn salat og/eller grove flutes.

Godt Tip:
Soya granuleret (både mørk og lys) er et fantastisk produkt til at tage med på ferie - det er både nemt og praktisk, da en pose på 125 g svarer til hele 500 g kød ;-)  
Velbekomme!





Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer :

Send en kommentar