lørdag den 16. marts 2013

Makeup ABC-Concealer. Sådan bruger du den korrekt.


Jeg er så glad for at fejlfri hud ikke kun er forbeholdt modellerne og de professionelle. Skønhedsindustrien har da også opdaget vores higen efter en smuk hud og lancerer det ene produkt efter det andet. Har du lyst til at lære hvordan du med et strøg skaber en perfekt fejlfri hud, så læs videre... :-)


Concealer er en uundværlig hjælper, når det gælder om at camouflere hudtone ujævnheder, pigmentforandringer, urenheder, røde bumser eller mørke rande under øjnene. 
Concealer bør kun bruges dér, hvor man ønsker at dække noget.
For at opnå den største benefit af din concealer er det vigtigt at spørge sig selv, hvad man ønsker at opnå ved at bruge den og dernæst at finde den rigtige produkt. Skal det være én, som er heldækkende eller kan du nøjes med den lette version? 

Billede 1

Billede 2

Billede 1 og 2: 
MAC Mineralize concealer er en cremet og samtidig let concealer, som giver medium dækning og har en superfin holdbarhed med naturlig og smuk finish. Indeholder mineraler og naturingredienser, som plejer huden. MAC NW25 er en neutral farve concealer. Tjek eventuelt farven NC30-min absolut topfavorit til under øjnene ;-)

MAC NW25 og NC35 swatches.

Prøv tænk farvelære:
De primære farver er: GUL, BLÅ og RØD. Ud af de primære farver dannes der de komplimentære farver som er: 
GRØN (dannes af GUL+BLÅ) 
VIOLET (dannes af RØD+BLÅ)
ORANGE (dannes af RØD+GUL)

De tre ovennævnte farver, som også kaldes komplimentære farver ser du øverst på billedet i MUFE´s 5 color camouflage palette. Disse farver betegner man også som de neutraliserende farver (de tre farver fra midten og ud mod højre), fordi:
Den grønne farver neutraliserer den røde farve (bumser!)
Den violette farve neutraliserer den gule farve (gule pletter, pigmenter, ujævnheder!)
Den orange farve neutraliserer den blå farve (mørke rande, synlige små blålige kar under øjnene!)

Så husk:
Har du en bums du vil dække, dupper du forsigtigt først den grønne farve på bumsen indtil farven er trængt ind i huden. Derefter skal du dække med en (gerne heldækkende, når det er en bums) concealer i din egen hudtone. På billedet nederst, på den nederste række kan du se mine to runde MAC Studio Finish SPF 35 concealer. De er vandfaste og parfumefrie. De er meget veldækkende og er gode til at camouflere ar, tatoveringer, skønhedsfejl og modermærker med. (Læs mere om MAC´s mange concealere her )

Har du en pigment plet, skal du duppe den violette farve og dernæst en concealer i din hudtone.
Skal du dække de mørke rande under øjnene, skal du duppe den orange farve kun dér, hvor de er under øjnene, samt eventuelt i øjenkrogene. Husk hér er det en fordel at bruge en concealer som er en smule lysere end resten af ansigtet. Jo lysere øjenomgivelser, desto bedre reflekteres lyset og øjnene ser friskere ud. 

(N.B. Der er en del makeup eksperter, som anbefaler en concealer med en rødlig farve nuance til at dække de mørke rande med. Hvis dette fungerer for dig, er det godt. Det fungerer dog ikke for mig, da mine mørke rande bliver mere blålige af det (rød kontra blå) og får mig til at se syg og træt ud :-/)
Når turen når til makeup penslerne er det smag og behag om man vil bruge fingrene eller en syntetisk børste til formålet. Min favorit er MAC´s concealer brush #195. (Ses nederst på billedet over de to runde MAC concealere)


Der er en del, som tror at man kan "dække" poser under øjnene på samme måde som man camouflerer mørke rande. Lad os slå fast-det er to forskellige ting :-) Til de (læs-meget irriterende) poser har Clinique lanceret "All About Eyes Serum" roll on, som indeholder koffein, antioxidanter og lindrende planteekstrakter, som øjeblikkeligt mindsker poserne under øjnene og skaber et friskt look. (Ses på det øverste billede) Pris:15ml ca. 239 kr) 

Et andet produkt, som mindsker poser under øjne og som er min næste favorit er Garniers Caffeine Anti-dark circles 2-in-1 roll on. Prisen er overkommelig (ca. 50-80 kr) og produktet virker godt. Husk ikke at gnide for hårdt så du masserer det ind i øjet! Der er citron ekstrakt i som kan virke irriterende på slimhinden i øjet (Se billedet øverst)

Som afslutning på sin camouflage er det en god ide at bruge en "setting powder" til at få concealeren til at binde bedre og holde længere. Laura Mercier secret brightening powder gør underværker, hvad angår at "sætte" camouflage og concealer cremerne, samt at få dem til at glide naturligt med huden. Findes i to farver #1 (hvis du er lys og #2 hvis du er mørk) Ses herunder og på det øverste billede til højre med æske og min sorte naturhår pensel. 


Tips til din makeup pensel skole: 
De syntetiske børster er velegnede til alle cremede/våde produkter: concealere, cremede øjenskygger, foundation, primer til øjenlågene o.s.v Disse pensler "suger" ikke det våde produkt og er derfor gode til at fordele og lægge de flydende makeup produkter med.
Penslerne med naturhår er bedst egnede til alle pudder/tørre makeup produkter såsom: blush til kinder, mineral foundation, alle slags pudder øjenskygger, pigmenter, glimmer o.s.v.

Med dagens makeup ABC håber jeg at du fik et overblik over den bedste genvej til en fejlfri hud med en lille smule snyd ;-) 
Hvis du har nogle spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at skrive i kommentarer feltet ;-)


list of supplies
















Ingen kommentarer :

Send en kommentar