onsdag den 20. februar 2013

Sandwich kiks med ingefær, hvid chokolade og hindbær


Du skal bruge (ca. 15-20 færdige sandwichkiks):
100 g usaltet smør ved stuetemperatur
100 g sukker
100 g muscovado sukker
2 frilandsæg
100 g friskrevet ingefær
260 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
1 tsk ingefærpulver
Vaniljepulver
Kiks "stempel" 

Til cremen:
100 g kogt og helt koldt kondenseret mælk (kogt i 3 timer i dåsen i en gryde vand)
100 g hvid chokolade
2 spsk frysetørret hindbær

Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil konsistensen er let og luftig. Tilsæt æggene og bland det godt. Rør ingefæren sammen med muscovadosukkeret og hæld det ned i æggemassen. Bland mel, bagepulver og ingefærpulver sammen i en anden skål, og vend der derefter forsigtigt i de våde ingredienser.
Tag en god valnøddestørrelse af dejen og rul den til en "kugle" (arbejd med mel på bordet, dejen skal være fast og kunne formes) Tryk herefter dejen flad med stemlet. Gør det samme med alle kiksene. Sørg for at der er ca. 1 cm mellem kiksene.
Bag kiksene i forvarmet ovn på 160 grader i ca. 25 minutter eller indtil de er gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, mens du laver cremen.

Rør den smeltede og afkølede hvide chokolade sammen med kondenseret mælk og frysetørrede hindbær. Så er cremen klar.
Smør kiksene med cremen og sæt dem sammen som sandwichs.

Tips: 
Du kan med fordel koge kondenseret mælk i forvejen, evt. dagen før du skal bage kiksene. Dåsen åbnes på selve dagen du skal bruge den cremen. Resten af den kogte kondenseret mælk kan du opbevare i køleskabet i et lukket glas. Brug dem til karamel-yoghurt cremen, som beskrevet nederst i dette indlæg.


Dem her vil ungerne elske... Smagen af ingefær matcher supergodt sammen med cremen, som jeg har lavet af kogt kondenseret mælk fra Nestle, hvid chokolade og frysetørret hindbær.







Der er en del, der ikke kender ret meget til den kondenseret mælk. Nedenfor på billedet kan du se hvordan Nestles kondenseret mælk ser ud efter den var kogt i ca. 3 timer. Smager lækkert af karamel. 


Den skal koges i den originale dåse i en gryde med vand. Brug den til hvad du har lyst til eller lav min version af yoghurt-karamel creme. Jeg bruger den blandt andet i mine fedtfattige desserter.

Opskriften er til 1 portion.
1 tsk kogt kondenseret mælk
1 dl DDV yoghurt
5 dråber flydende øko vanillie

Det smager himmelsk til en frugtsalat.... :-)


Ingen kommentarer :

Send en kommentar