søndag den 17. november 2013

MAC Pro Store - den første, i Danmark og i Skandinavien - åbner i morgen i København


Ja, du læste rigtigt :-) Og tak, endelig... MAC Pro store åbner i morgen d. 18.11.2013 kl. 10.00 på Købmagergade 38 in Copenhagen! Det er den første butik i Skandinavien, hvor man udover det sædvanlige MAC makeup produkter, kan købe en række særlige Pro (professionelle) produkter. DU kan finde ALT i en MAC Pro makeup butik ;-)

Ved du hvad MAC står for? Og lidt historie...
MAC står for Makeup Artist Cosmetics, og blev skabt af to canadiske iværksættere, Frank Toskan og Frank Angelo i 1884. Tanken bag var at finde professionelle makeupprodukter, som var velegnede til photo shoots og modeshows. MAC var derfor det første mærke, der lavede foundation creme med gul farve nuance i, hvor før det var alle foundations lyserøde, og det betød, at folk, som brugte dem, blev grisefarvede i ansigtet, både på billeder og filmlærred. Alle mærker laver foundations med gul undertone idag, men MAC var det første.
Frank Toskan og Frank Angelo skabte mærket bag hjemme i deres baglokale, som blev den største canadiske eksportsucces. De første, der brugte mærket dengang, var makeup-junkies, musikere, modeller og fashionistas, som havde brug for produkter med høj pigmentering og holdbarhed. Dengang voksede MAC i popularitet, udelukkende via mund til mund metoden.

Herhjemme, som du måske allerede ved ;-) er det Søren Hedegaard, der har de sidste 30 år arbejdet med MAC. Det er blandt andet ham, der står bag Kronprinsesse Marys fejlfrie fremtoning, uanset hvor i verden hun befinder sig.



MAC er blandt andet kendt for at samarbejde med kendte makeup artister. I USA siger den amerikanske film makeupartist Rick Baker, at MAC er et af de mærker, som altid har haft fokus på makeup artisternes behov, udfra en tro på, at makeup til de professionelle er mere end godt nok til private makeup forbrugere. Rick Baker har opnået flere film Oscars som MAC makeup artist, men han mener selv, at han mest er kendt for Michael Jaksons "Thriller"


                                 (Den unge Rick Baker lægger makeup på den unge MJ)

MAC blev på få år en stor makeup succes, og da mærket blev lanceret i New York, stod mange kvinder i kø i timevis, og produkterne blev opkøbt og solgt til tre og firedobbelte priser i Asien, hvor det ikke var i distribution på det tidspunkt. Dette betød at stifterne, Angelo og Toskan havde mere travlt med logistikken, end selve produktudviklingen. Derfor fik familien bag Estée Lauder i al hemmelighed lov til at købe 51 procent af firmaet. I 1997 døde Angelo, og Toskan solgte de resterende aktier i firmaet til Estée Lauder. Estée Lauder gjorde og gør alt for at MAC mærket forbliver tro mod sig selv, og er nu repræsenteret i 89 lande verden over.
Og nu med sin første Pro Store i Danmark... Godt gået!
Det var alt for i dag ;-) 
God søndag til jer derude!




Ingen kommentarer :

Send en kommentar