tirsdag den 6. august 2013

Low carb røget makrelsalat med capers og æg



Hvad skal man spise, når man lige er landet hjem fra en dejlig ferie og køleskabet er så godt som tom? Man orker ikke at lave et stort måltid - det skal være noget hurtigt, nemt, sundt og smage godt? 



Efter en lynhurtig tur til det lokale supermarked, blev vores "hurtige" måltid denne Low carb røget makrelsalat med æg på en skive lækkert dansk rugbrød. 
Uhmmm, hvor har jeg savnet det ;-)



Du skal bruge (6 personer):
200 g røget makrelfilet
4  æg, hårdkogte 

25 g kapers 
80 g friskbælgede ærter (evt. frosne)

50 g græsk yoghurt 10% 
100 g kvark 0,5%
1 tsk citronsaft
1 tsk løgpulver
1 tsk estragon, tørret
1 tsk dild (frisk eller frosen)
Salt, peber



Fremgangsmåde:
Pil kødet af fisken og kom det i en skål. Kom resten af ingredienserne og rør sammen med græsk yoghurt og kvark. Tilsæt krydderierne og smag til med citronsaft, salt og peber.


Makrelfisken er en fed fisk og er derfor rig på det gode og sunde fedt. Spiser man en portion af denne makrelsalat (ca. 120 g) med en hel skive rugbrød f.eks, "Minimum Schwarzbrot" indtager man næring svarende til 291 kcal og masser af Omega 3 og proteiner, der mætter over lang tid. 


Bon appetit! :-)









Ingen kommentarer :

Send en kommentar