søndag den 15. september 2013

Radicchio salat med figner og gorgonzola ost


Har du hørt om udtrykket season food? Kort fortalt betyder det, at man, så vidt det er muligt, skal tilstræbe at spise sæson relevant frugt og grønt. Flere madforskere mener, at de indeholder langt flere vitaminer og mineraler, når de dyrkes og høstes på de rigtige tidspunkter. I de varme lande, f. eks. i Tyrkiet, er det nu høj sæson for figner. Lige nu er de derfor til at finde i de fleste supermarkeder og man kan lige så godt spise dem, mens de er der. Til vinter er det slut (i hvert fald for de friske figner ;-)).



Jeg er ret vild med figner og kan spise dem i alle afskygninger, både til morgenmad til min skyr eller som her sammen med denne meget flotte salat :-) Er du også vild med dem, er her en opskrift på en nem og hurtig salat med figner. Kombinationen af den bitre radicchio salat med valnødder og figner er en ren forkælelse for smagsløgene ;-)
Figner er sprængfyldt med kostfibre, som er med til at holde gang i fordøjelsen og dermed beskytter mod mave-tarmkræft . Figner er meget rige på knoglestyrkende kalium, som er med til at forebygge knogleskørhed (afkalkning af knogler) og til at regulere væskebalancen i kroppen.
Radicchiosalat er lidt dyrere end andre typer salater herhjemme. Den har en karakteristisk bordeaux-rød farve, som skyldes anthocyaniner - farvestoffer, som i fødevarene er kendt for at være kræftforebyggende. Radicchiosalat har bitter smag, hvilken skyldes stoffet laktukopikrin. Laboratorie undersøgelser har vist, at laktukopikrin har bl.a. smertestillende effekt. Ovennævnte stoffer virker bedst, hvis man spiser radicchio råt. 






Du skal bruge (til 4 personer):
100 g radicchio salat
100 g romainesalat
4 stk friske figner
50 g gorgonzola ost
30 g valnødder

Dressing:
2 spsk rapsolie (jeg har brugt kæmpenatlysolie, men alle med neutral smag kan bruges)
0,5 dl friskpresset citronsaft
1 tsk stærk dijonsennep
1 tsk Agave sirup (lys) 


Sådan gør du:
Skyl og snit salaten. Skær fignerne i tynde både. Smuldr gorgonzolaen i passende små firkanter og hak valnødderne groft. Bland det hele sammen let med en salat ske.
Lav dressingen og hæld den over salaten.
Skal spises straks.


Velbekomme :-)





Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer :

Send en kommentar