lørdag den 6. juli 2013

Sprød sommersalat med spinat og jordbær





Denne friske sprøde salat kan spises alene eller som tilbehør. Når det nu er sommer har jeg valgt at bruge friskbælgede ærter. Men man kan sagtens bruge de frosne. Som krydderurte, har jeg brugt rød basilikum fra haven - det er en flot kontrast til den grønne farve og matcher fint med de røde jordbær :-)

Du skal bruge:
Friske spinat blade (så meget du vil)
100 g jordbær
50 g fetaost
100 g friskbælgede ærter
Blade fra rød basilikum
God olie (jeg har brugt kæmpenatlysolie, som har nøddeagtig smag)
Hvidvinseddike 
Salt og peber

Sådan gør du:
1. Skyl spinatbladene grundigt og lad dem blive i en stor skål med iskold vand i ca. 15 minutter (gerne med lidt isterninger i). På den måde bliver de sprøde, som nyplukkede. 
2. Bælg ærterne.
3. Skær jordbærene.
5. Smuld osten.
Bland det hele sammen i et fad og hæld olien og eddiken over salaten. 



Velbekomme :-)





Ingen kommentarer :

Send en kommentar